Welkom op de Radio Controlled Pagina !

Als sinds jaar en dag een hobbie van me.. al veel zelf gebouwd en ontworpen, momenteel ben ik alleen nog met electro heli's bezig.

Serpent Vector 1985, 3,5cc Nitromethanol race motor, ca 30000 rpm ! 4WD, top zou ongeveer 120km/u moeten zijn. Ongeveer 25 jaar oud ! dit beestje loopt nog steeds ongenadig hard !!

In mijn schooltijd begonnen met een bootje te bouwen vanaf tekening, een motorbarkas van de duitse overheid, de "Bernkastel" die werd gebouwd uit houten spanten met polyester rompin schaal 1 op 30,ongeveer een meter lang, dat was een ramp om glad te krijgen, dus de 2e boot die overigens zelf getekent werd, een binnenvaart/zeevaart kruising vrachtschip van 1.30m, ditmaal uit hout opgebouwd en prima glad en lekvrij. die boot ligt op zolder te wachten tot de electra weer ingebouwd wordt en de radio bestuurde kraan aan dek wordt gemonteerd.

toen kwam er een vliegtuig...  een robbe charter, spanwijdte 1.30m voorzien van ASP5,25cc nitro motor, hiermee regelmatig gevlogen, mezelf aangeleerd en meermaals schade gevlogen en gerepareerd, das het voordeel van balsa hout.. :-) ook een keer bijna een vingertopje kwijt dankzij de propellor, oops

daarna volgde een prestigieus project... een speedboot, zelf ontworpen en voorzien van een McGullogh kettingzaag motor van 32cc 2 PK! deze boot haalde ongeveer 60km/u! voorzien van extra koelfannen en een watergekoelde uitlaat met demper (zelfbouw) en een electromotor als thuisbrenger mocht er iets mis gaan.

hierna een hele tijd niets....

 

en dan........ 

een HELI !

en het vliegtuigje van Suzanne, m'n vriendin.  de heli is een Walkera Dragonfly 4 en is een volledig bestuurbare fixed pitch heli op electra. het is wel degelijk heel erg lastig om hiermee te leren vliegen, ik heb het wederom mezelf geleerd, maar zeker niet zonder te crashen ! gelukkig zijn de onderdelen niet duur en doet superlijm heel veel :-).

vervolgens kwam de serpent....

en ook m'n meisie kreeg er lol in.. dusse...  verjaardagskadootje....

Conrad, 2,5cc nitromethanol

en dan is een plekje om ze neer te zetten en dergelijke ook wel handig....

Inmiddels zit er een verse kap bij de serpent :-) 

  

de groene bmw kap gespoten... metalic blauw.

de voorkant 

 

en de achterkant

 

en zo zit hij op de auto, hier is ook de sidepipe die ik zelf gemaakt heb goed op te zien,

scheelt een boel vettigheid op de kap, en het staat ook nog leuk.

de sidepipe

en wat zelfgesneden stickers erbij...:-)

binnenkort komt...

deze serpent het team versterken.... zelfde model, andere kap.

Inmiddels is het maart 2007, beide serpents zijn verkocht, de heli is gebleven en er is ook een boot bij gekomen.

De Bussard van Robbe, als opknapper gekocht en voorzien van techniek en een verse laag verf, alles was verkleurd en de techniek was er nog nooit ingebouwd, de mast losgebroken en de reling kapot. Inmiddels is de bussard vaarklaar :-) 

 

Bootje is verkocht, de walkera heeft plaats gemaakt voor een E-sky Belt cp , en er kwam een micro heli 3 kanaals, een swift, en daarna een robbe nano arrow fixed pitch 4 kanaals.

de Belt cp is ongeveer 65 cm lang, de nano arrow slechts 14 cm, de nano arrow kan ook binnenshuis worden gebruikt, leuk voor als het kloteweer is !

 

De belt cp is inmiddels niet echt een e-sky meer, door gebruik van een tarot 450 carbon/alu kit uit china, is het nu een meer up to date en puur strakker vliegende heli. ik heb mezelf het heli vliegen al aardig eigen gemaakt, en de body van een nieuwer type e-sky 450 heli eromheen maakt het geheel net ff mooier.

op de bovenstaande foto zijn het carbon frame en de alu rotorkoppen nog niet gemonteerd... het is inmiddels puur zo'n heli geworden :-)

speeltjes voor erbij :-)

Kyosho Minium indoor 3d vliegtuigje met rolroer aanpassing, en een oude rolroertrainer die ooit op nitro vloog, maar nu in brushless electro setup, 1,30m spanweidte.

en met deze 9 kanaals jongen wordt de boel bestuurd ! Robbe Futaba computer zender, 35 Mhz

 

more to come soon :-)

TERUG NAAR INDEX